پاترول شاسی بلند فول سایز کمپانی نیسان است، نیسان پاترول، اسطوره تمام نشدنی که اولین نسل آن در سال ۱۹۵۱ با کد اتاق 4W60 تولید شد و از همان ابتدا رقابت تنگاتنگی با تویوتا لندکروزر داشت که هردو مزایا و معایب خود را دارند که طرفداران آنها نیز بسیار تعصبی هستند. تاکنون شش نسل از این خودرو طراحی و تولید شده که نسل سوم آن با کد اتاق ۱۶۰ در ۱۳۶۳ وارد ایران شده و توسط پارسخودرو مونتاژ شد در آن دوران محبوبترین شاسی بلند کشورمان محسوب میشد و هنوز هم با گذشت حدود ۲۰ سال از توقف تولید آن و جایگزین شدن این خودرو با نیسان رونیز، از محبوبیت بالایی برخوردار است.
نیسان پاترول اتاق ۱۶۰ در سال ۱۹۸۰ در ژاپن تولید شد و در سال ۱۹۸۶ نیز کد اتاق ۲۶۰ معرفی شد که تغییراتی نسبت به نسل خود داشت. طبق رسم همیشگی کمپانیهای خودروسازی داخلی، برخی از آپشنهای نیسان پاترول در بدو ورود آن به ایران حذف شدند، مانند کروزکنترل، گیربکس ۵ دنده دستی و ۳ دنده اتومات، بخارگیر شیشههای عقب، برفپاککن شیشههای عقب و … از جمله آپشنهای حذف شده نیسان پاترول است.

نسلهای قبلی این خودرو در ایران حضور نداشتند اما تعداد محدودی از نسل چهارم نیسان پاترول با کد اتاق Y60 وارد ایران شد و نسل پنجم و ششم نیز افرادی به صورت شخصی به ایران وارد کردند. نیسان پاترول را با نام داتسون پاترول، نیسان سافاری و یا نیسان آرمادا نیز میشناسند و بستگی به کشور مقصد این خودرو یا کشور مونتاژ کننده آن دارد. در این مقاله به برسی نسل سوم این خودرو که در ایران مونتاژ شد میپردازیم:
طراحی ظاهری نیسان پاترول
نیسان پاترول، اسطوره تمام نشدنی، در ظاهر با یک خودروی ژاپنی طرف هستیم که در دهه ۸۰ میلادی طراحی شده و با توجه به کلاس این خودرو که در دسته شاسی بلند فول سایز قرار میگیرد. نمیتوان انتظار طراحی خاص و چشمگیری با خطوط شکسته یا حجم خاصی را داشت. این خودرو به صورت ۳ درب و ۵ درب در ایران مونتاژ شد.
طراحی این خودرو کاملا ساده بوده فقط یک خط از وسط این خودرو از جلو بدون هیچگونه تغییری به سمت عقب کشیده شده، چراغهای جلو کاملا ساده به صورت گرد و جلو پنجره معمولی که البته در طول این سالها مدلهای مختلفی از چراغ و جلو پنجره برای نیسان پاترول وارد بازار شد. فقط بر روی کاپوت شاهد دو خط در وسط هستیم که نتیجه آن یک فرورفتگی کوچک بر روی کاپوت بوده و در کنارههای کاپوت نیز کمی حجم به سمت بالا داده شده که طراحی جلوی این خودرو را شامل میشود.
در قسمت عقب چراغهای ساده در کناره های خودرو و قرارگیری زاپاس بر روی سپر را داریم که در نمونه ۳ درب، درب عقب به دو قسمت بالا و پایین تقسیم شده که قسمت بالایی آن شیشه بوده و جداگانه باز میشود و در مدل ۵ درب، دربهای عقب به صورت دو لنگه چپ و راست در کنار هم قرار گرفتهاند که یکی از نقاط ضعف طراحی این خودرو ابعاد یکسان دربهای عقب این خودرو در مدل ۵ درب است که اگر زاپاس این خودرو را بر روی سپر قرار دهیم، برای هربار باز کردن درب عقب باید زاپاس را نیز باز کرد که با تغییر سایز دربها و یا قرار دادن زاپاس بر روی درب این مشکل برطرف میشد.
یکی از زیباییهای این خودرو را میتوان رنگهای متنوع آن و دو رنگیه بدنه دانست که امروزه با وجود خودروهای سیاه و سفید در سطح شهر، ماشینهای رنگی بیشتر خودنمایی میکنند.
طراحی داخلی نیسان پاترول
در داخل نیسان پاترول نیز با خودرویی کاملا ساده طرف هستیم و تنها آپشن آنرا میتوان سیستم تهویه مطبوع آن دانست که البته در نمونه چهار درب به دلیل بزرگ بودن اتاق خیلی کولر کارآمدی نخواهید داشت. تمامیه شیشهها دستی بوده، آینهها دستی، صندلی جلو سمت شاگرد به صورت دو نفره طراحی شده است.
نیسان پاترول در ایران با دو رنگ داخی کرم و آبی تولید شد. نیسان پاترول سه ردیفه بوده اما ردیف سوم آن در قسمت انتهایی خودرو در طول خودرو قرار گرفتهاند. در قسمت آمپرها کیلومتر شمار در قسمت وسط قرارگرفته و خبر از دور موتور نیست و در قسمت راست کیلومتر شمار چهار عقربه که نشانگرهای بنزین،دمای آب، فشار روغن و ولتاژ باتری هستند قرار گرفته است.
اطلاعات فنی و عملکرد نیسان پاترول
نیسان پاترول، اسطوره تمام نشدنی با دو موتور ۴ سیلندر ۲.۴ لیتری که در حدو ۱۱۰ اسب بخار قدرت و ۱۹۰ نیوتنمتر گشتاور تولید میکرد و بر روی مدلهای ۳ درب قرار گرفته و موتور ۶ سیلندر خطی ۴ لیتری با ۱۵۰ اسب بخار قدرت و ۳۲۰ نیوتن متر گشتاور تولید و بر روی مدلهای ۵ درب قرار گرفت وارد بازار ایران شد. البته از سال ۷۶ به بعد مدلهای ۵ درب نیز فقط با موتورهای ۴ سیلندر عرضه شدند. موتورهای چهار سیلندر با کد موتور Z24 و موتورهای شش سیلندر با کد موتور P40 تولید میشدند بعدها از سال ۷۶ به بعد فقط موتور چهار سیلندر توسط مگاموتور تولید شد.
گیربکس تمام مدلهای نیسان پاترول در ایران از نوع ۴ دنده دستی بوده که واقعا نبود دنده ۵ در این خودرو بسیار ملموس است و دارای گیربکس کمکی چهار حالته و قفل پولوسهای جلو به صورت دستی از بیرون خودرو انجام میشد. نیسان پاترول در قسمت عقب و جلو از محور یکپارچه با فنرهای شمش بهره میبرد که سواری این خودرو بسیار خشک بوده اما در عوض برای آفرود و بار سنگین بسیار مناسب است. نیسان پاترول خودروی کندی به حساب میآید و میتوان گفت صفر تا صد را در حدود ۱۸ ثانیه طی میکند.
اما وقتی پای قدرت در میان باشد، پاترول یکی از بهترینها گزینهها است، مخصوصا نمونه ۶ سیلندر آن که ۳۲۰ نیوتنمتر گشتاور را در دور موتور ۲۰۰۰ آرپیام در اختیار شما قرار میدهد و همین باعث میشود که نیسان پاترول خودروی بسیار قدرتمندی باشد و تواناییهای آفرودی بسیار خوبی داشته باشد. اما مصرف بنزین این خودرو که هردو مدل موتور آن نیز از سیستم سوخت رسانی کاربرات بهره میبرند، مصرفی در حدود ۱۵ لیتر در هر صد کیلومتر را دارد.
در آخر نیسان پاترول نسل سوم به عنوان خودروی اصلی نمیتوان روی آن حساب کرد زیرا طراحی و تکنولوژی آن بسیار قدیمی است. اما به عنوان خودروی دوم و برای استفاده خارج شهری بسیار مناسب است.
برای تهیه لاستیک مناسب و با قیمت مناسب نیسان پاترول با توجه به راهنمایی های سایز لاستیک انواع نیسان پاترول می توانید از فروشگاه دکتر خودرو لاستیک با کیفیت خودروی خود را تهیه کنید.